Projeler

Göçmenin Sözlüğü

GPPA olarak ilk ortak çalışmamız Göçmenin Sözlüğü projesidir.

Dr. Lale Vatan koordinatörlüğünde üyelerimizle birlikte oluşturmayı arzu ettiğimiz Göçmenin Sözlüğü projesine dahil olmak için aşağıdaki çağrı metnimizi okuyabilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sözlük Projemize Çağrı

Sözlük, sözcüklerin büyülü evrenine açılan bir hazine sandığıdır.

Ve bu sandığı araladığımızda içinde sadece sözcüklerin anlamlarını değil, onların kökensel öykülerini ve tarih boyunca sürdürdükleri yolculuğun bir haritasını da buluruz.

Bu haritadaki herhangi bir sözcüğe dokunur dokunmaz, o sözcüğün yaşam bulduğu ruhsal, kültürel ve tarihsel bağlam bizi derin ve incelikli bir yere taşır.

Ve sözlük birdenbire bilgi, deneyim ve ifadelerin en saf halde kristalleştiği, dilin ruhunu ve özünü kavramamıza olanak tanıyan bir rehbere dönüşür: düşündürür, aydınlatır, onarır.

İşte bu çağrışımlardan yola çıkarak, göçmenlik deneyimlerimizi mesleki çalışmalarımızla harmanlayacağımız sözlük projemiz için bir yolculuğa çıkmaya karar verdik.

“Göçmenin Sözlüğü” içinde toplayacağımız sözcüklerle bazen çağrışımlarda, bazen ortak yaşantılarda, bazen de başka-türlü-de-söylenebilir’in sınırlarında buluşacağız.

Sözcük ve içerik önerileriniz için bize yazabilirsiniz: [email protected]

Lale Vatan
GPPA Göçmenin Sözlüğü Koordinatörü

Sosyolog, Karşılaştırmalı Kültürbilimleri ve Edebiyat Doktoru, Aile Danışmanı ve Eğitimci.

Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Lisans,

İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans,

Justus Liebig Üniversitesi Karşılaştırmalı Kültürbilimleri ve Edebiyat Doktora,

Berlin Eğitim Senatosu Müdürlüğü Eğitim, Pedagoji ve Okul Çalışmaları Merkezi Almanca, Matematik ve Doğa Bilimleri mezunu.

Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası üyesi.

Almanya-Berlin’de yaşıyor.